Okategoriserade

Vem är Stadgas styrelse 2019?

Året har nu bytt till 2019 och Stadga har givetvis också valt en ny styrelse för året. Men vem är det egentligen som kommer att ansvara för Stadgas verksamhet och representera vår ämnesförening? Tack vare dessa frågor har du möjligheten att lära styrelsemedlemmarna på djupet...

Frågor:

1. Beskriv dig själv med 3 ord  2. Om du skulle spendera dagen i någon annans skor, vem skulle det vara och varför?  3. Vad gör dig glad?  4.Favoritlåt och varför?  5. Secret skill?  6. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp?  7. Favorit snapsvisa?  8. Favorit drink?  9. Bästa stadgaminne?  10. Hur tränar du helst?

Emilia (Rufus brukar kalla mig för bl.a. Pelle ibland)

1. Ivrig, stressad, rastlös
2. Donald Trump. Det vore spännande att se till hurdana extremiteter man kan ta sitt beteende som president utan att man blir avsatt. Dessutom skulle jag vela se hur han blir bemött av andra människor.
3. Rödvin, ost, choklad och netflix.
4. Queen – Don’t stop me now. Favoritlåt främst för att jag såg Bohemian Rhapsody och är nu ledsen att jag inte upplevt en Queenkonsert.
5. Är otroligt begåvad på att söndra varenda ett dokument som existerar på Word, t.ex. genom att låsa ut mig från dokument som endast existerar på min dator, få Stadgas logo att falla i bitar när jag lägger in det i ett dokument och oåterkalleligt söndra hela min övningsuppsats. Behöver ni hjälp med Word får ni gärna konsultera mig 🙂
6. Vitlök, för ingen mat är bra utan vitlök och smör + ost för man kan alltid leva på smörgåsar.
7. ”Jag har aldrig vart på snusen”

8. Aperol Spritzz, men har även börjat bli lite lurad till att tycka om GT.
9. Jag har 1000 och åter 1000 härliga Stadgaminnen, många från gulisåret, många från tutorskapet, massor från året som sekreterare, alla fester, alla människor.. Jag kan inte välja ett Stadgaminne att dela med mig av, för Stadga har gett mig så mycket. Älskar er alla <3
10. Jag tränar helst inte (just nu), men brukar uppskatta CampusSports ledda träningstimmar. Har inte självdisciplin nog att träna på egen hand, så måste ha någon skrika på mig och känna skam ifall jag inte gör det jag borde.

Melina aka Mellu

1. Humoristisk, glad, flummig
2. Måste nog säga Arman Alizad! Jag tycker det skulle vara superintressant att få besöka så många ställen som han gör, träffa människor med olika bakgrunder och ta del av helt främmande kulturer. Skulle säkert vara en väldigt ögonöppnande upplevelse!
3. Vin, naturen, musik, familjen, mina hundar och vänner
4. Jag lyssnar på musik största delen av min tid så det är verkligen svårt att endast välja en enda låt! Det får bli klassikern Sultans of Swing av Dire Straits för att den helt enkelt är en bra klassiker som man inte tröttnar på. Eller någon av Florence + Machines låtar, för att dom alla är så otroligt vackra och tilltalande.
5. Jag är faktiskt rätt så teknisk av mig och är lite datanördig typ, nån måste ju kompensera Emilia. 😀 Sen är jag också bra på att skola hundar haha.
6. Pepsi Max. Förutom detta så brukar det också alltid finnas hummus, sallad och havremjölk
7. Ko-ko-ko-koskenkorva
8. Aperol spritz - blev av någon anledning en väldigt bekant drink under höstens förfester.
9. Egentligen hela gulishösten om man får välja det! Gulisintagningen var definitivt en av höjdpunkterna (go Albert ja tytöt! 😉 ). Likaså var Stadgas årsfest och sillis väldigt minnesvärda upplevelser på många sätt! Även många små stunder har varit härliga, till exempel kansliturerna och när man "läst" tillsammans med andra stadgeiter.
10. Jag springer helst, gärna ute i skogen med hunden! Gör gärna nån form av intervallträning.

Sofia Casagrande, tuttavallisemmin Soffi

1. Lojal, målmedveten & empatisk
2. Blair Waldorf från Gossip girl. Varför? -jo, skorna, kläderna, New York och inte skulle Chuck Bass heller vara ett minus.
3. Vänner, familj och ett städat hem, bland annat.
4. John Mayers version av Free fallin', för att den är den mest spelade låten från mina listor. Måste dock också nämna Ay Ay Ay av Teflon Brothers #omatilahaltuun.
5. Mer eller mindre dåliga dad jokes.
6. Ketchup, vichy och mandelmjölk
7. Danska visan p.s denna sång borde läggas till i sångboken.
8. Inget slår en kall Pepsi Max, men från baren beställer jag helst en GT
9. Det finns så många, men en höjdpunkt var nog då team Albert ja tytöt tog hem segern i gulisintagningen. Måste också nämna SAKKE18 fastän jag inte vet ifall den helt räknas som ett stadgaminne 😉
10. Lenkki, tennis eller simning. På somrarna försöker jag också spela golf.

Samuel ”Samppaboi”

1.”Kyllä se siitä”
2. Harvey Specter, ingen förklaring nödvändig
3. Att efter ett tent få höra kompisarna säga ”vi kunde heller ingenting”
4. KAJ – Kom Ti Byin, påminner mig om ljuva Österbotten
5. Omedvetet snooza i sömnen och försova sig brutalt
6. Dronningholm Aprikoosimarmeladi
7. Det är juh Stadga
8. Vatten
9. Gulishösten
10. Framför Netflix genom att turvis lyfta chipsskålen och cokistölkkin

Nelly Karhunen aka Nelly Kauranen/Karhula

1. Sprallig, glad, snäll
2. Instinktivt skulle jag säga Carrie Bradshaw för att hon har fina skor, men på grund av grupptryck är jag tvungen att säga någon lite mer inflytelserik, typ Jack Sparrow. Jag är faktiskt avundsjuk på hans förhandlingsförmåga och dessutom vore det vara ganska så trevligt att segla ute på medelhavet.
3. Många saker gör mig glad. Söndag morgnar med amerikanska pannkakor, goda människor, rättvisa, djur, att dansa, musik och soliga dagar i skärgården eller kvällar på en åbåt på våren.
4. Svårt att välja en favoritlåt men Sleigh ride av johnny Mathis, Dancing in the moonlight av Toploader och A Sunday kind of love av Etta James fungerar alltid som mina stämningshöjare.
5. Jag har hört att jag är bra på att nätshoppa, komma ihåg irrelevant fakta samt prokrastinera. Dessutom är jag väll helt okej på att sjunga fastän jag inte gör det framför andra människor, men det gör det väll till en secret skill.
6. Oatly ikaffe, appelsinsaft och tomater
7. Värdinnans skål förstås 😉 På stark andra plats är nog Spritbolaget.
8. Cosmopolitan i Blanko eller Napue gin&tonic
9.Jag har jätte många härliga minnen från det senaste halva året men de bästa har nog säkert varit att lära känna alla härliga människor, lilla exkun och definitivt gulis intagningen. Årsfest veckoslutet var ju också alldeles toppen!
10. Allra helst dansar jag men på våren och sommaren kan en joggingtur vid ån eller i skogen vara det bästa. Det är också viktigt att träna snapsmuskeln med hjälp av lätta tyngder.

Elsa aka Stadgas grandma (pappa kallar mig Pentti Punttinen)

1.Solig, ambitiös, tankspridd
2.Hermione Granger så att jag kunde använda magi och vara smart
3.Min mormors hund Bertha the Bostonterrier
4.LSD - Audio ft. Sia, Diplo, Labrinth på grund av att den är bra
5.Jag är jätte bra på att identifiera olika hundraser
6.Vichy, Prosecco och Aperol
7.Kokokokoskenkorva
8.Aperol Spritz
9.Lilla exku <3

10.Jag deltar i spinning

 

 

 

Minni (mina kompisar kallar mej för Minski men min mamma brukar kalla mej för minnipinni :D)

1.Glad, modig, ambitiös
2.Serena Williams för att få veta hur det känns att spela tennis på hennes nivå
3.Mina nära och kära
4.Det varierar varje dag eller varje vecka men på sistone har jag lyssnat mycket på I Want To Break Free - Queen
5.Jag vet mycket om vin
6.Mango, philadelphia och prosecco
7.Helan
8.Prosecco
9.Stokis exku 🙂
10.Tennis och bodycombat

Lämna ett svar