Juridisk rådgivning

Är du i behov av juridisk rådgivning?

Ämnesföreningen Stadga r.f. erbjuder gratis juridisk rådgivning i samarbete med Luckan i Åbo. Stadga erbjuder rättshjälp på Luckan i Åbo den första tisdagen i varje månad kl. 16-18. För att boka tid, kontakta Luckan på tel. (02) 233 1986 eller per e-post: abo@luckan.fi. Besöksadressen är Auragatan 1 B, Åbo. Varje tidsbokning är 30 min. lång, och allt som allt finns det tid för fyra kunder per rådgivningstillfälle. Den juridiska rådgivningen ges av frivilliga juridikstuderande vid Åbo Akademi, som i allmänhet är på sitt 2-4 studieår. Den juridiska rådgivningen omfattar samtliga rättsområden inom den finska rätten. Alla frågor behandlas konfidenciellt. Stadga ansvarar inte för riktigheten av råden som ges.

Är du intresserad av att ställa upp som juridisk rådgivare?

Stadgeiter som är intresserade av att delta i rådgivningen kan kontakta Jeanette Ilmoni som ansvarar för Stadgas luckanverksamhet, genom att maila sekreterare@stadga.fi. Vi behöver 2-3 frivilliga stadgeiter som ställer upp vid varje rådgivningstillfälle. Juridisk rådgivning vid Luckan är en bra erfarenhet av juridik i praktiken som man inte får via studier. För 5 gånger utlovas ett intyg.

7.11.2017 ställde stadgeiterna Nina Roos och Benedict Semberg upp på en radiointervju gällande Stadgas juridiska rådgivning på Luckan. Om du är intresserad kan du lyssna på intervjun via länken: arenan.yle.fi