Mentorverksamhet

Ämnesföreningen Stadga r.f. erbjuder sina medlemmar mentorering under studietiden och i övergången till arbetslivet. Stadga har 3 utexaminerade, härliga mentorer från näringslivet som är tillgängliga för tips och andra frågor av medlemmar.

Utöver tillgänglighet för personlig mentorering ordnar Stadga ett par mentorsevenemang per år med varierande agenda. Det kan vara frågan om t.ex. CV-skolning eller evenemang med syfte att presentera olika karriärvägar. Ifall du har idéer för framtida mentorsevenemang, utveckling av mentorsverksamheten eller önskar ställa upp som mentor, ta kontakt till styrelsen@stadga.fi

Nedan följer en kort presentation av varje mentor och längst ner på sidan hittar ni deras kontaktuppgifter bakom en länk.

 

Solveig Hagnäs

Födelseår: 1989
Utexaminerad: ÅU 2017
Jobbar nu: På PwC med användning av teknologi i skattekonsulters och juristers arbete
Bästa studieminne: Att ha fått och uppehållit livslånga vänskap från studietiden har varit det bästa.
Ditt motto? Gör det bästa av det du har och försök lämna det bättre efter dig.
Varför mentor? Jag vill hjälpa stadgeiter med att brygga sin bro från studielivet till arbetsvärlden. Min studietid ligger inte så långt ifrån och jag minns ännu klart hur det var och vad jag tänkte på då. Dessutom ser jag ett behov att diskutera juristarbetets framtid och vill gärna hjälpa stadgeiter förbereda sig för framtidens karriär, i synnerhet eftersom jag själv valde att ta del i förändringsarbetet.

 

Eeva-Riitta Högnäs

Födelseår: 1986
Utexaminerad: ÅA 2009, ÅU 2011
Jobbar nu: Som upphandlingsjurist på Business Finland
Bästa studieminne: Stadgas sitzar!
Ditt motto? Jag försöker mitt bästa att leva i nuet.
Varför mentor? Jag tyckte att det under studietiden inte fanns så många äldre stadgeiter som man kunde fråga ”dumma frågor” av, så vill bidra till sådan öppen diskussion. Dessutom är det roligt att hålla kontakt med stadgeiterna!

 

Hanna Gustafsson

Födelseår: 1985
Utexaminerad: Rättsnotarie 2008 och Jurist från ÅU 2010
Jobbar nu: Som Senior Compliance Officer på Danske Bank
Bästa studieminne: Alla sitzer och gemenskapen på ÅA. Jag var värdinna ett år och det var ett lärorikt och oförglömligt år.
Ditt motto? Allting blir bra till slut
Varför mentor? Jag saknade själv någon att “bolla” karriärsplaner och yrkesfunderingar med. Om jag kan bidra och hjälpa någon studerande med detta känner jag att jag lyckats som mentor. Tveka inte att kontakta mig med stora som små funderingar, jag kanske inte har svar på allt, men tillsammans kan vi säkert knäcka gåtan.

 

KONTAKTUPPGIFTER