Mentorverksamhet

Ämnesföreningen Stadga r.f. erbjuder sina medlemmar mentorering under studietiden och i övergången till arbetslivet. Stadga har 3 utexaminerade, härliga mentorer från näringslivet som är tillgängliga för tips och andra frågor av medlemmar.

Utöver tillgänglighet för personlig mentorering ordnar Stadga ett par mentorsevenemang per år med varierande agenda. Det kan vara frågan om t.ex. CV-skolning eller evenemang med syfte att presentera olika karriärvägar. Ifall du har idéer för framtida mentorsevenemang, utveckling av mentorsverksamheten eller önskar ställa upp som mentor, ta kontakt till styrelsen@stadga.fi

Nedan följer en kort presentation av varje mentor och längst ner på sidan hittar ni deras kontaktuppgifter bakom en länk.

 

Rufus Nordman

Födelseår: 1995
Utexaminerad: Rättsnotarie från Åbo Akademi 2018, juris magister från Åbo Universitet 2020
Jobbar nu: Jag auskulterar vid Helsingfors tingsrätt tills slutet av 2022, varefter jag återgår till mitt jobb som skattejurist på KPMG.
Bästa studieminne: Det finns många att välja mellan, men om jag måste välja ett så är det nog gulisvappen!
Ditt motto? Det är alltid bäst att fråga om man är osäker.
Varför mentor? Under studietiden kan det vara svårt att få en konkret bild av vad det innebär att vara jurist, och speciellt vilka ens alternativ är efter utexaminering. Samtidigt kan frågor runt arbetssökning bli aktuella relativt tidigt under studietiden. Därför vill jag vara med i mentorsverksamheten och vara en person som man med låg tröskel kan kontakta och fråga vad som helst runt dessa ämnen!

 

Eeva-Riitta Högnäs

Födelseår: 1986
Utexaminerad: ÅA 2009, ÅU 2011
Jobbar nu: Som jurist på Frontia Attorneys med upphandling- och konkurrensrätt
Bästa studieminne: Stadgas sitzar!
Ditt motto? Jag försöker mitt bästa att leva i nuet.
Varför mentor? Jag tyckte att det under studietiden inte fanns så många äldre stadgeiter som man kunde fråga ”dumma frågor” av, så vill bidra till sådan öppen diskussion. Dessutom är det roligt att hålla kontakt med stadgeiterna!

 

Hanna Gustafsson

Födelseår: 1985
Utexaminerad: Rättsnotarie 2008 och Jurist från ÅU 2010
Jobbar nu: På Wolt
Bästa studieminne: Alla sitzer och gemenskapen på ÅA. Jag var värdinna ett år och det var ett lärorikt och oförglömligt år.
Ditt motto? Allting blir bra till slut
Varför mentor? Jag saknade själv någon att “bolla” karriärsplaner och yrkesfunderingar med. Om jag kan bidra och hjälpa någon studerande med detta känner jag att jag lyckats som mentor. Tveka inte att kontakta mig med stora som små funderingar, jag kanske inte har svar på allt, men tillsammans kan vi säkert knäcka gåtan.

 

KONTAKTUPPGIFTER