PREPKURS

Hej framtida jurist!

Är du sugen på att studera juridik i Finlands bästa studiestad? Då är rättsnotarieutbildningen vid Åbo Akademi det rätta valet just för dig!

Eftersom antagningen till Åbo Akademis utbildningslinje nu kommer att till 90 % basera sig på betyg, och inträdesprovet enbart kommer att innehålla en allmänbildande del, faller den juridiska delen av inträdesprovet bort. Mera information om inträdesprovet hittas på: https://www.abo.fi/studera-hos-oss/antagning/sok-till-abo-akademi/urvalsprov/gemensamt-urvalsprov/

 

Kursen kommer inte längre att förbereda deltagarna inför inträdesprovet, utan istället fokusera på att ge förberedelser inför juridiska studier och en inledning till juridiskt tänkande. Klivet från gymnasiestudier till akademiska juridiska studier är stort och kan kännas överväldigande, och därmed rekommenderas det att gå prepkursen ifall du ämnar studera juridik, är intresserade av ämnet eller vill lära dig juridiska grundfärdigheter.

 

Kursen kommer att äga rum under veckorna 20 och 21 (11-24.5) och tidtabellen kommer att se ut på följande sätt:

 

Måndag 11.5: Videoföreläsningarna (2 stycken) om Introduktion till juridik av Axel Hård af Segerstad görs tillgängliga för deltagarna.

Onsdag 13.5: Inlämningsuppgifterna publiceras och första videoträffen med mentorerna. På träffen kommer vi att gå igenom svarsteknik för uppgifter i juridik.

Torsdag 14.5: Första videoföreläsningen av advokat Tom Andersson görs tillgänglig för deltagarna, resten av föreläsningarna publiceras sedan stegvis under de kommande dagarna.

Tisdag 19.5 kl. 12:00: Deadline för inlämning av uppgifterna

Fredag 22.5: Genomgång av inlämningsuppgifterna i mentorsgrupper

 

Deltagarna kommer även att under hela kursens gång ha tillgång till mentorer som svarar på de frågor deltagarna har gällande studier, juridik, studielivet eller övrigt. Mentorsgrupperna erbjuder också deltagarna en möjlighet att få träffa och lära känna de andra deltagarna på kursen bl.a. genom de gemensamma videoträffarna.

 

Eftersom kursen nu har anpassats till de nya omständigheterna är tiden för avbokning förlängd tills söndagen den 10.5. Priset förblir även det samma (130€).

Ifall du som redan anmält dig önskar avboka kursen, ber vi dig att gå tillväga på följande sätt:

Svara på mailet som skickats (prepkurs@stadga.fi) med texten “avbokning av prepkurs” samt ditt namn och kontonummer för återbetalning av deltagaravgiften SENAST söndag 10.5.

Den tidigare anmälan till kursen är fortfarande bindande, men vi ber ändå alla som fortsättningsvis vill delta i kursen att kvittera att ni fått mailet.  De deltagare som inte ännu skickat sina telefonnummer får gärna skicka dem också, då telefonnumren behövs för att kunna verkställa mentorsgrupperna och ordna videoträffar. Ifall du inte vill att ditt telefonnummer är synligt för andra deltagare, men ändå önskar delta i kursen, meddela oss så fort som möjligt så kommer vi tillsammans överens om en lösning.

 

Rekryteringskommittén hoppas att så många som möjligt fortfarande vill delta och ser fram emot att få träffa dig de kommande veckorna!

 

Anmälning

Anmälan sker via e-post till prepkurs@stadga.fi. Anmälan ska innehålla namnadress och det bör även nämnas på vilken del av prepkursen man deltar på. Anmälan blir bindande när summan (280€/earlybirds 250€) betalats in på Stadgas konto. I anmälan ska även framgå vad du köper.
Sista anmälningsdagen är den 10.5, men eftersom det finns ett begränsat antal platser gäller det att anmäla sig i tid.

Mottagare: Ämnesföreningen Stadga r.f.
Kontonummer: FI03 4055 8220 0307 60
BIC: HELSFIHH
Referensnummer: 20161

OBS! Ifall du betalar för någon annan än dig själv, vänligen meddela prepkurs@stadga.fi i vems namn betalningen gjordes. 

Information om antagning till rättsnotarieprogrammet 2020:

 

Urvalsprovet anordnas måndagen den 1 juni 2020.

8 kommentarer

 • Lasse Lund skriver:

  Hej!

  När öppnas anmälningen till prepkursen på kommande vår?

  Mvh

  Lasse Lund

 • Ida Gabrielsson skriver:

  Hur gör jag om jag endast vill ha prepkursmappen? Och skickas den hem?

  • stadga_admin skriver:

   Hej Ida!

   Du skall skicka till hesandvi@abo.fi att du endast vill ha mappen och din adress, så skickas mappen hem till dig efter att du betalat 45 euro till Stadgas konto.

   Mvh
   Stadgas styrelse

 • Johanna skriver:

  Hej, när kom urvalslitteraturen ut?

  • stadga_admin skriver:

   Hej Johanna!
   Litteraturen publicerades 11.10.2016 på ÅA:s webbsidor.

   Mvh
   Stadgas styrelse

 • Ella skriver:

  Hej!
  Är det möjligt att köpa tidigare årens prepkursmappar? Eller är det samma varje år?

  • stadga_admin skriver:

   Hej Ella,

   Tack för meddelandet! Det är möjligt att köpa fjolårets prepkursmapp i elektroniskt format (pdf) för 15 euro.

   Observera dock att inträdeslitteraturen för nästa inträdesprov inte nödvändigtvis är samma som till inträdesprovet 2018. Inträdesböckerna publiceras på våren 2019.

   Ifall du i alla fall är intresserad av att köpa mappen, kan du mejla info@stadga.fi, så skickar vi dig mappen samt betalningsuppgifterna.

   M.v.h,
   Iris / Informationsansvarig

Kommentera