Gulis

VÄLKOMMEN GULIS 20!

 

För det första, grattis  till studieplatsen och framgången  i  inträdesprovet!

 

Du har gjort ett mycket bra val och vi hoppas verkligen att du ska trivas med dina studier och i Åbo.

Hösten kommer att inledas med en studieorienteringsvecka 24.8 - 28.8, då ni kommer att få bekanta er med studierna, studielivet och förstås Stadga! Studiestarten kommer att ske måndagen den 24.8 kl. 12:30 i Domvillan, Gezeliusgatan 2. Ni får träffa vår studierådgivare Minna Lostedt och förstås alla andra gulisar. Under veckan kommer ni få nyttig info om studierna, samt en chans att bekanta er med campusområdet. Hela första veckan och under resten av hösten kommer våra tutorer finnas med som stöd. Tutorerna kommer utöver att delta i studieorienteringen tillsammans med er, även introducera er till studielivet genom att ordna kvällsprogram under studieorienteringsveckan.

Som gulisar har ni en fartfyllt höst framför er och ni kommer ha chans att delta i en massa roliga evenemang. Vi rekommenderar varmt att ni är aktiva och deltar i så mycket evenemang som möjligt för att få ut allt av ert första studieår. I väntan på studiestarten rekommenderar vi att ni laddar batterierna och njuter av sommaren. Då läsåret kör igång börjar bästa tiden i ert liv!

Vid eventuella frågor får ni mer än gärna kontakta Stadgas styrelse genom att maila styrelsen@stadga.fi, eller kontakta någon av tutorerna via deras personliga mail förnamn.efternamn@abo.fi.

 

BLI MEDLEM I STADGA

Du blir medlem genom att fylla i vår medlemsblankett samt betala medlemsavgiften. Medlemsavgiften är 25€ för hela studietiden.

Genom att bli medlem i Stadga är du behörig att använda dig av alla förmåner och tjänster som medlemskapet innebär. Vi ser även till att du utöver dina studier kan delta på olika fritidsaktiviteter och fester.

Medlemsblanketten kommer finnas på Stadgas infotillfälle på tisdagen under studieorienteringsveckan samt på kansliet i Domvillan under kansliturerna. När vi mottagit din ifyllda blankett och medlemsavgiften blir du medlem i Stadga och Finlands Juristförbund. Medlemsavgiften kan betalas kontant eller på konto.

Mera info får du genom att kontakta sekreterare Rikhard Halmesmäki vid sekreterare@stadga.fi eller genom att maila styrelsen@stadga.fi

PROGRAM UNDER GULISHÖSTEN 2020

Under studieorienteringsveckan ordnar tutorerna program som är särskilt riktat till Stadgas gulisar. Gulisveckans program är följande:

Måndag 24 Augusti kl. 14:15: Rundtur på ÅA:s campus med tutorerna
Var lönar det sig att äta på campus? Var läser vi till tentamina? Låt oss ge er en rundtur till de viktigaste ställen på campus! Efter rundturen tar vi oss till centrum för en eller två drinks! 
 
Tisdag 25 Augusti kl. 14:15-15: Eftermiddagskaffe i Domis med styrelsen och tutorerna 
Gratis kaffe? Yes please. Kom och njut en kopp kaffe och bonda med styrelsen och tutorerna samt de övriga gulisarna!
kl. 18:Picknick med tutorerna på Vårdberget
Finns det ett bättre sätt att inleda gulishösten än med den legendariska gulispikniken på Vårdberget?! Det bjuds på lite smått och gott, och känner man sig törstig lönar det sig att ta med eget. Vi träffas vid Domkyrkan kl. 18.00 och tar oss därifrån till Vårdberget, vad som händer därefter är fortfarande ett mysterium!

Onsdag 26 Augusti kl.13:15-15: Rundvandring i Åbo och på Åbo Universitets campus
Det finns en massa att se i Åbo och vi tutorer vill att ni ska få se det bästa staden har att komma med.

Kl.19: Gulisöl på Skärgårdsbaren
Första veckans mest fartfyllda evenemang är här!! Häng med och ta en öl eller tre och umgås med dina nya klasskompisar samt med äldre stadgeiter. Förbered dig på att inte nödvändigtvis vakna till nästa morgons spinning session.

Torsdag 27 Augusti kl. 16:30: Gulisolympiad i Kuppisparken 
Det är dags att dra på sig lite sämre kläder/träningskläder och bege sig mot Kuppisparken för den traditionsenliga Gulisolympiaden! Du behöver ta med dig kämparanda (efter gårdagens fest behöver du en hel del av detta), gott humör och något att släcka törsten med. Vi träffas igen utanför Domkyrkan, dock denna gång kl. 16.30.

Tisdag 1 September: ELSA - Finding fuksi-festen
Eftersom vi, svenskspråkiga lever i Finland som minoritet, kan vi inte undvika växelverkan med finskspråkiga finländare. Så är det också för oss juridikstuderanden och bra så eftersom våra kollegor på Turun Yliopisto är exakt lika härliga som vi. European Law Student’s Association Turku, aka ELSA, ordnar ett gulisevenemang för samtliga juridikstuderanden från Åbo Akademi och Turun Yliopisto, så ta fram ordboken och böj fram din bästa fyllefinska. Mera information om denna höjdarfest kommer inom kort.

Onsdag 2 September:Gulisintagning tillsammans med SF-klubben
Onsdagen den 2 September är dagen då du officiellt döps till universitetsstuderande. På gulisintagningen prövas du som person, men framförallt som party animal. Har du vad som krävs för att vinna och bli ihågkommen som en stadgalegend? För detta krävs en positiv attityd och spontanitet, men var ej rädd, detta kommer vara en av ditt livs bästa dagar.

Tisdag 8 September: kl. 17: Juristförbundets gulisinfo och halarprövning
Då du blir medlem i Stadga blir du samtidigt studerandemedlem i Juristförbundet. Juristförbundet kommer att presentera sig för er gulisar och berätta om sin verksamhet. De kommer att berätta vad ert medlemskap innebär, hurudana arbetsmöjligheter man kan ha som juridikstuderande eller färdig jurist, hurudana förmåner man kan ha i.o.m medlemskap. Strax efter Juristförbundets gulis-info kommer ni ha möjlighet att prova er fram till att hitta just den perfekta halar-storleken och beställa era helt egna vinröda halare! WOOP!