Okategoriserade

Presentation av styrelseposterna- Kassör

Styrelseposterna kommer under veckan att presenteras på Stadgas blogg. Idag är det dags för Ida-Maria Seger att berätta om kassörens uppgifter. Vill du ha en mer utförlig beskrivning av posterna är du varmt välkommen på höstmötesinfo 13 november kl. 18.00 i Domvillan.

Vilka har dina uppgifter varit under styrelseåret?
Mina huvudsakliga uppgifter är att göra upp budgeten, övervaka budgeten, sköta bokföringen och faktureringen. Som kassör har jag gjort upp budgeter för olika områden i föreningens verksamhet. Som kassör är man också aktiv inom kommittéverksamheten, framför allt årsfestkommittén. Som styrelsemedlem har också en av de viktigaste uppgifterna varit att representera föreningen utåt, vilket har varit mycket skoj.

Hur kommer denna post eventuellt förändras inför nästa år?
Posten i sej kommer inte att förändras till nästa år, men något jag rekommenderar för framtiden är att hela styrelsen skulle delta i planeringen av budgeten. Detta skulle underlätta hela årets verksamhet och ge en bra start på stysseåret.

IMG_6567

Vad är det mest utmanande med din post?
Det är svårt att säga vad som har varit mest utmanande. Allting har varit nytt och utmanande på sitt sätt, men kanske det mest krävande har varit att hålla budgeten i styr. Som kassör skall man hela tiden hålla öga på medelsanvändningen och veta hur mycket pengar det finns att använda. När styrelsen planerar föreningens verksamhet skall kassören alltid, med ett öga på budgeten, kunna ge en uppskattning på vad som är möjligt.. Det handlar om allting från flygen till Amsterdam till hur många hamburgare det skall finnas på Sillis.

Vad är mest givande med din post?
Mest givande i min post är när man ser resultatet av allting vi åstadkommit under året. Jag har också själv lärt mej nya saker och fått samarbeta med andra härliga styssemedlemmar. Fördelen med att vara kassör är också att man är insatt i alla styrelseposters ansvarsområden, eftersom det behövs pengar till det mesta. Det har också varit en riktig upplevelse att få representera Stadga på årsfester och lärt sig känna många olika personer och fått nya kontakter på flera håll. Samtidigt har man också fått en inblick i de andra Juridiska föreningarnas verksamhet.
Måst säga att det också är ganska givande att bokföra när man ser hur mappen växer under årets lopp..!

Hurdan borde man vara som person för att passa bra till uppdraget?
Jag skulle säga att det passar en person som tycker om att göra saker noggrant och är förberedd att lägga ner tillräckligt med tid på styrelseåret. Som kassör måste man också kunna vara bestämd, kunna säga nej och komma ihåg att budgeten kommer först! Samarbetskunskaper är också mycket viktiga så att allting går smidigt. Kassören skall också vara, så som alla andra styssemedlemmar, beredd på att representera föreningen aktivt och komma ihåg att ta det mesta ut av året!

IMG_4157

 

Behövs förkunskaper?
Det mesta lär man sig när man börjar med uppdraget, men som sagt underlättar det början av året mycket, ifall man har avlagt grundkursen i redovisning och vet hur bokföring fungerar. I uppdraget skall man klara av att göra en budget och också fullfölja den. Därför är det alltså en absolut förutsättning att kunna hålla koll på ekonomi, för att bli kassör.

Favoritminne från stysseåret?
Jag har många fina minnen från stysseåret, både från Stadgas egna evenemang och från alla de årsfester vi deltagit i under årets lopp! Hela styrelseåret kommer att vara oförglömligt med alla nya upplevelser. Det bästa har i varje fall varit att se resultatet av vårt arbete och att få dela det med de andra styssemedlemmarna och stadegiter!

 

IMG_5451

 

Lämna ett svar