Okategoriserade

Presentation av styrelseposterna- Informationsansvarig

Styrelseposterna kommer under veckan att presenteras på Stadgas blogg. Idag är det dags för Maija Engblom att berätta om vad man har för uppgifter som informationsansvarig. Vill du ha en mer utförlig beskrivning av posterna är du varmt välkommen på höstmötesinfo 13 november kl. 18.00 i Domvillan.

Vilka har dina uppgifter varit under styrelseåret?
Informationsansvariges främsta uppgift är att förmedla nödvändig information och hålla föreningens medlemmar uppdaterade om olika evenemang som skulle kunna tänkas vara av intresse. Detta sköts via Stadgas olika informationskanaler som t.ex Facebook, Instagram, Snapchat, hemsidan, bloggen och mejl. Varje vecka ska det skickas ett veckomejl, i vilket det informeras om vad som är på gång i föreningen, Instagram och Facebook uppdateras vid Stadgas evenemang och hemsidan ska hålls uppdaterad. Jag har även hjälp till med att skriva en hel del evenemangstexter samt fixat evenemangen på Facebook. Därtill har jag även under året varit chefredaktör för vår medlemstidning Stadgaensium, som utkommer två gånger per år.

Hur kommer denna post eventuellt förändras inför nästa år?
Posten kommer att se likadan ut nästa verksamhetsår och vi rekommenderar att informationsansvarige fortsättningsvis ska vara chefredaktör för medlemstidningen.

IMG_4075
Vad är det mest utmanande med din post?
Styrelsearbetet tar upp mycket tid och infon har konstant små saker som ska göras som att svara på mejl, göra inlägg på sociala medier osv. De tekniska problemen har även lett till en hel del nervösa sammanbrott…

Vad är mest givande med din post?
Man har absolut möjlighet att vara kreativ både i skrift och bild. (T.ex. med Instagram, Stadgaensium, posters och hemsidan). Jag har också lärt mig en hel del nytt när det kommer till den tekniska biten. Sedan har självklart styrelsearbete i sig varit väldigt givande då jag fått möjligheten att träffa en massa nya människor, och ta del av en hel del evenemang jag annars inte skulle ha haft möjligheten att få uppleva.

IMG_4615
Hurdan borde man vara som person för att passa bra till uppdraget?
En engagerad, organiserad och social person som är beredd att lägga ner både tid och arbete för att jobba för föreningens utveckling. Det underlättar också om man är lite grann tekniskt kunnig och tycker om att uttrycka sig i skrift.

Behövs förkunskaper?
Egentligen inte, kan dock underlätta om man är lite tekniskt kunnig och tycker om att skriva.

Favoritminne från stysseåret?
Svårt att välja ett minne då ja har haft chansen att uppleva så mycket nytt och träffa så många nya människor, men vår första sitz, styssebytarsitzen i januari kommer jag dock ihåg som någonting väldigt lyckat! Vi hade lyckats med att fixa ett evenemang, jag hade lyckats informera om evenemanget samt öppna anmälan, det dök upp en hel del festsugna studerande på evenemanget, och vi fick senare under kvällen höra hur uppskattad sitzen hade varit! Det var första gången som jag kände att vi faktiskt kanske klarar av det här året i alla fall 🙂

Stadga Årsfest (261)_preview

 

Lämna ett svar