Okategoriserade

Att vara gulistutor

tutorHej mina kära medstadgeiter! Mitt namn är Rufus Nordman, jag är 22 år gammal och jag är för tillfället på andra året i mina studier. Förra året hade jag turen att bli vald som en av tutorerna för de kommande gulisarna, tillsammans med Emilia och Axel. Nu vill jag dela mina tankar kring tutorskapet och mina upplevelser från förra hösten som tutor. Hoppeligen kommer dessa tankar och upplevelser att uppmuntra er till att söka till tutorer för läsår 2017-2018!

Att vara gulistutor innebär att man har ett visst ansvar för att leda de nya studerandena in på rätt stig i universitetslivet. Detta gäller både för själva studerandes del och för studielivet i sin helhet. En bra början med studierna är något som sätter grunden för en bra studietid, och studietiden skall ju vara den bästa tiden av ditt liv. Detta ansvar du har som tutor betyder även att du får en chans att utveckla dig själv, och en möjlighet att göra någonting som känns värdefullt under din tid vid Åbo Akademi.

Trots att tutoruppdraget är ämnat att få de nya gulisarna att känna sig välkomna, finns det även mycket fördelar i det för dig själv som tutor. Gulishösten är en händelserik tid av livet och jag har själv knappast haft en lika rolig period av mitt liv som gulishösten. Som tutor får du på sätt och vis uppleva gulishösten på nytt och vara med på alla de evenemang som du själv deltog i under din gulishöst. Chansen att återuppleva den tiden är något som bör tas vara på, medan man har den.

Möjligheten att genast lära känna de nya gulisarna är även något som lockade mig till att söka till tutor. Som en liten förening är sammanhållningen viktig för oss och den bör definitivt överskrida årskurs- och åldersgränser. Som tutor har du en unik möjlighet att tidigt knyta kontakter med dina kommande medstadgeiter och samtidigt sporra dem att knyta kontakter med varandra och samtliga andra medlemmar i föreningen.

I slutändan har jag aldrig ångrat att jag sökte till tutor i och med att upplevelsen endast varit positiv. Tutorskap är något som jag starkt rekommenderar till alla, oberoende av på vilket år du är i dina studier. Det finns heller ingen orsak att oroa sig för att tutorskapet skulle kräva en överväldigande mängd av din tid; uppdraget går smidigt att sköta vid sidan om dina studier. Ta alltså tag i denna möjlighet och sök till tutor för rättsnotariestuderanden läsår 2017-2018!

Puss&kram,
Rufus

Lämna ett svar