Okategoriserade

Välkommen till Stadga!

Hej gulis! Först och främst ett stort grattis till dig! Du har kommit in till rättsnotarieutbildningen vid Åbo Akademi för att studera juridik. Detta är något du kan vara otroligt stolt över, eftersom alla inte har eller får denna möjlighet som du nu har. Bakom antagningen finns säkerligen timtal med läsande och förberedande inför inträdesprovet och det är välförtjänt att nu njuta av studietiden och särskilt det rika studielivet i Åbo.

Det är ingen överdrift då man talar om Åbo som Finlands bästa studiestad. Den tvåspråkiga stadens två universitet och studieliv erbjuder ändlöst med möjligheter både gällande studierelaterade samt mindre seriösa evenemang. Det gäller att genast i början ta tag i och uppleva så mycket som bara möjligt. Det gjorde jag, då jag efter armén flyttade till Åbo från huvudstadsregionen. Jag har aldrig ångrat mitt beslut.

Ämnesföreningen Stadga r.f. är föreningen för juridikstuderandena vid Åbo Akademi och också för dem som efter tiden vid Åbo Akademi bedriver magisterstudier på något annat universitet. Stadga finns till för att stöda dig i studerandet samt bevaka dina intressen både relaterat till studie- och arbetslivet. I förhållande till de andra föreningarna på ÅA och de andra juridiska föreningarna i Finland är vi ganska små, men vår interna gemenskap och vänskap är något de andra föreningarna avundas över. Alla känner alla och alla är vänner med alla. På campus är vi kända för just dessa egenskaper, och vi bär detta rykte med stolthet. Hela Stadga-familjen önskar dig varmt välkommen med i gemenskapen!

Speciellt kansliturerna i Domvillan som ordnas en gång i veckan är ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med andra stadgeiter. Domvillan, som alltså är huset för de rättsvetenskapliga ämnena vid Åbo Akademi, är utöver sina föreläsningssalar och bibliotek en mötesplats för juridikstuderande och professorer. Det är där vi stadgeiter känner oss hemma.

Som gulis kommer din första introduktion till Stadga att vara under studieorienteringsveckan. Gulishösten har hittills varit den bästa tiden i mitt liv, och jag kan inte betona tillräckligt hur roligt det var att delta på allt program som ordnades. Som medlem är du berättigad att delta på Stadgas alla evenemang och annat program under din studietid. Stadga ordnar en mångfald med program, vilket betyder att du garanterat hittar det som passar dig bäst oavsett om du gillar att festa, idrotta, studera eller eventuellt allt på samma gång. Jag uppmanar just dig att modigt och aktivt delta i vår verksamhet. Det är mycket sannolikt att människorna du träffar under din studietid blir dina vänner för livet eller möjligen dina arbetskollegor i framtiden.

Som erfaren föreningsaktiv måste jag framför allt påpeka att aktivitet är otroligt roligt. Därutöver är de lärorikt på många sätt, och mycket uppskattat både bland studerande och arbetsgivare. Alla hittar vi vår plats inom gemenskapen och tillsammans skapar vi en helhet som är Ämnesföreningen Stadga.

Avslutningsvis vill jag bara ännu en gång gratulera dig stort för din studieplats och önska dig hjärtligt välkommen med i Ämnesföreningen Stadga. Bered er nu för hösten och njut av studietiden. Vi ses!

 

Axel Hård af Segerstad, RN

Ordförande

Ämnesföreningen Stadga r.f.

Lämna ett svar