Okategoriserade

Stadgas prepkurs från en deltagares synvinkel

Eftersom Stadgas prepkurs närmar sig tänkte vi publicera tankar av en av förra årets prepkursdeltagare. Så här får ni läsa Jonnas berättelse om prepkursen och hur den hjälpte henne.

Hej allesammans! Mitt namn är Jonna Rask, jag är 19 år gammal och är hemma från Pargas. Jag är gulis, vilket betyder att jag studerar första året vid Åbo Akademi till rättsnotarie. Jag tog studenten våren 2014 och började läsa till inträdesprovet strax efter vårens skrivningar. Efter sista studentprovet tog jag en kort paus från läsandet, men fortsatte sedan med inträdesprovslitteraturen. Det var spännande att börja läsa någonting helt nytt som jag från tidigare inte var särskilt bekant med- d.v.s. juridik.

10970193_10205948766377673_1733482078_o
Jonnas studentbild

Jag gick även ämnesföreningen Stadgas prepkurs, vilket jag definitivt inte ångrar. Prepkursen var en riktig motivationshöjare och jag lärde mig bl.a. hur man löser rättsfall korrekt, vilket är något jag inte skulle ha klarat av på egen hand. Dessutom gav kursen trevlig omväxling i jämförelse med alla de dagar under våren som jag läste på egen hand.

Under prepkursen fick jag även stifta bekantskap med flera av mina blivande studiekamrater och även äldre stadgeiter. Det var trevligt att se så många bekanta ansikten på hösten när det väl var dags att sätta igång med studierna!

Lämna ett svar