Okategoriserade

Gulishösten

Hejsan allihopa!

 

Jag heter Siiri och är en 20 år gammal gulis på Stadga. För några veckor sen satt vi nya nervösa gulisar i ett klassrum och hade ingen aning om vad som väntade oss de kommande veckorna. Snabbt träffade vi våra tutorer Jonna, Ella och Henrietta som introducerade oss till campusområdet och gav oss nyttig information om hur det är att studera på Åbo Akademi. Redan under orienteringsveckan märkte vi gulisar att det hade skapats en väldigt bra anda bland oss och den skulle bara bli bättre.

 

Vi har fått vara med om många roliga och fartfyllda evenemang. Bland dem uteaktiviteter som tutorerna ordnade till oss i Kuppisparken, där vi fick lära känna varandra bättre genom olika lekar. Sen hade vi förstås den mycket omtalade gulisintagningen, som alla deltog i trots ösregn och kyla. Vi har också fått vara med om lite mer formella evenemang som Juristförbundets infotillfälle på Teerenpeli vilket introducerade oss lite mer fördjupat hur det är att vara en juridikstuderande (eller oikkari) i Finland. Gulisexcursionen till Helsingfors var riktigt motiverande för en nybakad gulnäbb. Vi besökte advokatbyråerna Dittmar & Indrenius och Roschier, där vi fick en liten försmak av arbetslivet. En av höstens höjdpunkter var gulissitzen där vi träffade äldre stadgeiter och fick uppleva en annan sida av studielivet. Vi fick en inblick i hur det är att vara medlem i det mysiga och hemtrevliga Stadga.

 

Många roliga evenemang och intressanta infotillfällen senare kan man säga att vi haft en rolig och händelserik studiestart. Det som förvånade mig mest var hur aktiva alla är och att alla vill vara med på diverse evenemang. Eller kanske det inte är så förvånande, eftersom en sitz efter en lång dag på biblioteket inte är en så dålig variation i vardagen.

 

Om en vecka får vi klä oss fint och fira Stadgas nittonde årsfest med gulisar, äldre stadgeiter och stadga- alumner, vilket definitivt kommer att vara höjdpunkten av gulishösten.

gulisintagning
Gulisintagning 2015

 

 

 

Lämna ett svar