Gulis

VÄLKOMMEN GULIS 19!

För det första, grattis  till studieplatsen och framgången  i  inträdesprovet!

Du har gjort ett mycket bra val och vi hoppas verkligen att du ska trivas med dina studier och i Åbo.

Hösten kommer att inledas med en studieorienteringsvecka 26.8 - 30.8, då ni kommer att få bekanta er med studierna, studielivet och förstås Stadga! Studiestarten kommer att ske måndagen den 26.8 kl. 13:30 i Athena (B311), ASA-huset på Fänriksgatan 3 i Åbo. Athena finns i ASA:s B-byggnad, på tredje våningen. Ni får träffa vår studierådgivare Minna Lostedt och förstås alla andra gulisar. Under veckan kommer ni få nyttig info om studierna, samt en chans att bekanta er med campusområdet. Hela första veckan och under resten av hösten kommer våra tutorer finnas med som stöd. Tutorerna kommer utöver att delta i studieorienteringen tillsammans med er, även introducera er till studielivet genom att ordna kvällsprogram under studieorienteringsveckan.

Som gulisar har ni en fartfyllt höst framför er och ni kommer ha chans att delta i en massa roliga evenemang. Vi rekommenderar varmt att ni är aktiva och deltar i så mycket evenemang som möjligt för att få ut allt av ert första studieår. I väntan på studiestarten rekommenderar vi att ni laddar batterierna och njuter av sommaren. Då läsåret kör igång börjar bästa tiden i ert liv!

Vid eventuella frågor får ni mer än gärna kontakta Stadgas styrelse genom att maila styrelsen@stadga.fi, eller kontakta någon av tutorerna via deras personliga mail förnamn.efternamn@abo.fi.

 

Bli medlem i Stadga

Du blir medlem genom att fylla i vår medlemsblankett samt betala medlemsavgiften. Medlemsavgiften är 25€ för hela studietiden.

Genom att bli medlem i Stadga är du behörig att använda dig av alla förmåner och tjänster som medlemskapet innebär. Vi ser även till att du utöver dina studier kan delta på olika fritidsaktiviteter och fester.

Medlemsblanketten kommer finnas på Stadgas infotillfälle på onsdagen under studieorienteringsveckan samt på kansliet i Domvillan under kansliturerna. När vi mottagit din ifyllda blankett och medlemsavgiften blir du medlem i Stadga och Finlands Juristförbund. Medlemsavgiften kan betalas kontant eller på konto.

Mera info får du genom att kontakta sekreterare Minni Sonck vid sekreterare@stadga.fi eller genom att maila styrelsen@stadga.fi

Program under gulishösten 2019

Under studieorienteringsveckan ordnar tutorerna program som är särskilt riktat till Stadgas gulisar. Gulisveckans program är följande:

Tisdag 27.8, kl. 18
Picknick med tutorerna
Onsdag 28.8, kl. 16
Gulisolympiad i Kuppisparken
Torsdag 29.8, kl. 18.00
Gulisöl på Skärgårdsbaren
Fredag 30.8, kl. 14:00:
Rundvandring på campus med tutorerna
Även efter den första studieveckan ordnas det evenemang som är särskilt riktat till er gulisar:
2.9 Juristförbundets gulisinfo i Domvillan
3.9 Finding Fuksi-fest på Forte
4.9 Den legendariska Gulisintagningen tillsammans med SF-klubben
6.9 Advokatbyrå Borenius guliskryssning i Helsingfors
9.9 Halarprovning & Pizzakväll i Domvillan
         10.9 How to study?
11.9 BACK 2 SCHOOL-fest med Kemistklubben, Merkantila klubben, SF-klubben & Stadga
12.9 Gulissitzen
17.9 Gulisexkursionen till Helsingfors

Jannica Lindqvist

+358 44 2818883
jannica.lindqvist@gmail.com

Marcus Lyne

+ 358 44 0704980
lynemarcus@gmail.com

Minna Kangasharju

+358 40 9607630
minnaw.kangasharju@gmail.com